ΚΙΝΗΤΙΚΟ

Ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, σε κάθε θέμα που μας αφορά, ως σκεπτόμενους ανθρώπους και ενεργούς, ανεξάρτητους πολίτες. Οι απόψεις που παρατίθενται με τη μορφή άρθρων, ανακοινώσεων ή σκέψεων εκφράζουν καθαρά τον εκάστοτε γράφοντα και όχι αναγκαστικά τις απόψεις της κίνησής. Ας είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις, τις κριτικές, τα ιστορικά γεγονότα, απ' όπου κι αν προέρχονται...Ακριβώς εκεί, ανάμεσα στις γραμμές, τις αντιφάσεις και τις αμφισβητήσεις, ακόμα και των δικών μας πιστεύω, θα βρίσκεται η αλήθεια...

Επιστροφή: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ

άρθρο του σ. Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Στις κρίσιμες ώρες της επιλογής και σταυροδότησης των υποψηφίων στις αυριανές τριπλές εκλογές, είναι καλά να θυμηθούμε δέκα σημαντικά γεγονότα που προηγήθηκαν τα τελευταία χρόνια και καθορίζουν στους μνήμη έχοντες τη τελική τους απόφαση.

1  Διακόσιες χιλιάδες(200.000), θύματα της Ελλάδας του εργαλαβικοπολιτικού συστήματος,  δεν θα ψηφίσουν λόγω μετανάστευσης, ακόμη και σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, η Τουρκία.
2  Εξήντα χιλιάδες(60.000) ομολογιούχοι έχασαν όλες τις οικονομίες τους, επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα, εγγυημένης απόδοσης.
3  Τριακόσια εκατομμύρια (300.000.000) χαρίσθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
4  Η ανεργία ξεπέρασε το 30%
5  Η απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των τραπεζιτών από τη χορήγηση παράνομων δανείων σε κόμματα, ιδιαίτερα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
6  Η εξαφάνιση εκατόν  ογδόντα επτά  εκατομμυρίων (187.000.000) από το Ταμείο Μολυβιάτη, προορισμένων για τους πυροπαθείς της Ηλείας.
7  Επτακόσια εκατομμύρια (700.000) χαρίσθηκαν στην PROTON BANK παράνομα
8  Ο κύριος Θ.Αναστασιάδης κυκλοφορούσε με πεντέμισυ εκατομμύρια(5.500.000) και περίεργα DVDS
9  Η οφειλή διακοσίων εκατομμυρίων(200.000.000) από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε Τράπεζες
10 Η κυρία Ντόρα λησμόνησε να δηλώσει ένα εκατομμύριο (1.000.000) του συζύγου της.

Θυγατρικές εταιρείες κομμάτων, ποτάμια απροόπτως εμφανισθέντα, συμμαχίες ανίερες, πολίτες αυθορμήτως εκτιθέμενοι, αγωνιούν να μας σώσουν, γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες τον σκοπό της υποψηφιότητάς τους, τις έννοιες της τοπικής αυτοδιοίκησης και ευρωπαικής ένωσης.
Άνθρωποι διακεκριμένοι κοινωνικά και επιστημονικά, επιθυμούν να εκλεγούν στη πολιτική αρένα, που ολοψύχως απεχθάνονται και τεχνηέντως επιζητούν.
Αλήθεια και λήθη θα διαγωνισθούν αύριο σε μια μονομαχία με νικητή και ηττημένο.
Ας ελπίσουμε ότι ο νικητής θα κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και θα θερμάνει έστω και ελάχιστα τη παγωμένη ψυχή, το διαλυμένο πνεύμα και την ολέθρια θέση του κάθε ψηφοφόρου.-
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου