ΚΙΝΗΤΙΚΟ

Ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, σε κάθε θέμα που μας αφορά, ως σκεπτόμενους ανθρώπους και ενεργούς, ανεξάρτητους πολίτες. Οι απόψεις που παρατίθενται με τη μορφή άρθρων, ανακοινώσεων ή σκέψεων εκφράζουν καθαρά τον εκάστοτε γράφοντα και όχι αναγκαστικά τις απόψεις της κίνησής. Ας είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις, τις κριτικές, τα ιστορικά γεγονότα, απ' όπου κι αν προέρχονται...Ακριβώς εκεί, ανάμεσα στις γραμμές, τις αντιφάσεις και τις αμφισβητήσεις, ακόμα και των δικών μας πιστεύω, θα βρίσκεται η αλήθεια...

Επιστροφή: ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ
Αθήνα 7 Δεκεμβρίου 2018

(Άρθρο του μέλους της Ομάδος Συντονισμού των ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Ελένης Μελισσείδου).

Η τελευταία ανακοίνωση του ΣΣΤΕ (η οποία, ως συνήθως, εκφράζει τις απόψεις του Προεδρείου και μόνο) όσο και αυτή της ΔΕΚΣ ξεπέρασαν κάθε όριο παραλογισμού, θράσους, ψεύδους και παραπληροφόρησης, καταφέρνοντας για άλλη μια φορά να ρίχνουν το επίπεδο και να υποτιμούν την μνήμη και την νοημοσύνη μας.

Η ανακοίνωση της ΔΕΚΣ είναι τόσο προκλητικά γραμμένη και με τόσους παραλογισμούς και διαστρεβλώσεις, που προκάλεσε την δυσαρέσκεια ακόμα και σε υποστηρικτές της παράταξης αυτής (έστω και για λάθος λόγους).  Ίχνος αλήθειας έστω και εάν υπήρχε σε όσα διατυπώνονται με τόση ευκολία και επιπολαιότητα, θα ετίθετο και πάλι το ερώτημα κατά πόσο αυτά μπορούν να θεωρηθούν «επιχειρήματα» ή τακτική προάσπισης των συμφερόντων μας από συνδικαλιστές που μας εκπροσωπούν, ώστε να αναρτώνται και στα μέσα δικτύωσης.
Κατά τα άλλα, δεν θέλουμε να προκαλούμε την κοινή γνώμη, αλλά την τροφοδοτούμε με ψεύτικα όπλα και υπονομεύουμε οι ίδιοι τη θέση μας  (δεν υπάρχει ανεξαρτησία, οι συνταξιούχοι είμαστε αδύναμοι, δεν θεωρούμαστε ενιαίο προσωπικό της Κ.Τ. κλπ).

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του ΣΣΤΕ, μας ενημερώνει ότι :

1.      "...παρακαλούμε τον μεν κ. Διοικητή να μεριμνήσει για την εγγραφή σε αυτόν ( στον προϋπολογισμό) πρόβλεψης των ποσών που απαιτούνται για την εφαρμογή και στον χώρο της ΤτΕ των αποφάσεων 2287-2288/ της Ολομέλειας του ΣτΕ ..... άπαντες δε τους μετέχοντες στο Συμβούλιο να παράσχουν τη σχετική έγκριση."

Νέα ήθη και νέα έθιμα!  Οι συνδικαλιστές πλέον δεν υποβάλλουν ξεκάθαρα και αποφασιστικά τα αιτήματά τους, δεν απαιτούν λύσεις και χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους, δεν διαπραγματεύονται, αλλά ασχολούνται με τα διαδικαστικά ζητήματα της εργοδοσίας, με την εκτέλεση των τυπικών διαδικασιών, σύγκλιση συμβουλίων, καθορισμό δήθεν αρμοδιοτήτων και αν …η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα.

Όμως αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, αφού καταλήγουν:

2.      "...γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να επιλυθεί κανένα θέμα, πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί και δρομολογηθεί  υπεύθυνα από τον Σύλλογο μας" (οι τονισμένες λέξεις δικές τους)

Γνωρίζουμε ότι δεν έχει υπάρξει  καμιά συμφωνία και κανένα χρονοδιάγραμμα. Επομένως, τί μας ανακοινώνουν με απίστευτη κυνικότητα;  Ότι έχουν  συμφωνήσει να μην επιλυθεί  κανένα θέμα!!!

Φτάσαμε στο τέλος του 2018.  Μετά από 6 χρόνια μνημονιακών κρατήσεων και   3 ½ χρόνια από την Απόφαση του ΣτΕ, είμαστε οι μόνοι συνταξιούχοι της χώρας στους οποίους εξακολουθούν και γίνονται κρατήσεις, αυτοί στους οποίους δεν έπρεπε εξ αρχής να έχουν καν γίνει.
Το κύριο στοιχείο και η ειδοποιός διαφορά μας από τους υπόλοιπους συνταξιούχους της  χώρας είναι φυσικά η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας  και το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται και στο άρθρο 38 του Καταστατικού της :
«Οι ∆ιευθυνταί και υπάλληλοι της Τραπέζης λαµβάνουσι τον µισθόν αυτών, την σύνταξιν ή οιασδήποτε άλλας αµοιβάς υπό τους υπό του Γενικού Συμβουλίου τιθεµένους όρους.»
Δεν υπάρχει καν η λέξη «συνταξιούχοι», εξακολουθούμε και θεωρούμαστε υπάλληλοι της Τράπεζας και πληρωνόμαστε από αυτήν.
Πώς όμως οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας υπερασπίστηκαν και προέβαλαν τα δικαιώματά  μας όλα αυτά τα χρόνια;
Αντί να χρησιμοποιήσουν, να αξιοποιήσουν, να προβάλλουν και να τονίσουν την σημασία αυτού του μοναδικού προνομίου, τιμώντας τον ρόλο τους σαν εκλεγμένων εκπροσώπων των συναδέλφων τους, με ισχυρή μάλιστα πλειοψηφία, προτίμησαν να προσπαθούν με αξιοθαύμαστο πράγματι ζήλο να μας πείσουν ότι …είμαστε ελέφαντες με το να
-          αγνοούν, να ειρωνεύονται, να αρνούνται την σημασία και το δεδομένο της ανεξαρτησίας κάθε Κεντρικής Τράπεζας, ειδικά εντός και του Ευρωσυστήματος.
-          ισχυρίζονται ότι οι μνημονιακοί νόμοι αφορούσαν και την ΤτΕ.
-          ισχυρίζονται (αρχικά) ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν μας αφορά γιατί αφορά το Δημόσιο!!
-          χρειάζονται 6 μήνες και την γνώμη νομικού για να παραδεχθούν ότι ο ν. Κατρούγκαλου δεν αφορά την ΤΕ.
-          αφήνουν ανεκμετάλλευτη την απόφαση του Ν.Σ. της Τράπεζας και να μην διεκδικούν το παραμικρό.
-          θεωρούν λογική και απαραίτητη την αποστολή στοιχείων στην ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να πείσουν ότι δεν διαφέρουμε.
-          προσπαθούν να απαξιώσουν το γεγονός και την σημασία της απεμπλοκής μας από την ΗΔΙΚΑ.
-          μας καθησυχάζουν ότι φροντίζουν για το καλό μας αλλά και να τρομοκρατούν τους συναδέλφους με τις υποτιθέμενες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
-          έχουν μετατραπεί σε γραφείο τύπου του Διοικητή, επαναλαμβάνοντας τις όποιες αντιρρήσεις και κωλύματα προέβαλε, ως πλήρως αποδεκτά και σεβαστά.
-          καταργούν τις μηνιαίες ενημερωτικές συγκεντρώσεις – παρά τα όσα σοβαρά γεγονότα συνέβαιναν κατά καιρούς – γιατί ακριβώς δεν θέλουν και δεν αντέχουν στον παραμικρό αντίλογο.
-          αποκλείουν την αντιπολίτευση ακόμα και από τις κοπές πίττας των Παραρτημάτων, προκειμένου ανενόχλητοι να έχουν το μονοπώλιο της …ενημέρωσης.
-          μας εμπαίζουν με τον …καλό Διοικητή και τον κακό Υποδιοικητή.
-          υβρίζουν, ελλείψει επιχειρημάτων και να επικεντρώνουν τα άσφαιρα πυρά τους σε 2 μόνο συμβούλους, προκειμένου να αποκρύψουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των συναδέλφων που αρχίζουν να αγανακτούν με αυτή την απαράδεκτη τακτική.
-          αποστέλλουν ταχυδρομικά απεριόριστο αριθμό ανακοινώσεων με τις θέσεις του Προεδρείου έναντι 2  μόνο ετησίως από τις δύο άλλες κινήσεις εκτός Προεδρείου.
-          προσπαθούν να εκδιώξουν συναδέλφους ακόμα και από τα γραφεία του Συλλόγου.
Θα μπορούσα να αναρωτηθώ πόσο πιο χαμηλά ακόμα θα φτάσουν, συνεχίζοντας αυτή την αυτοκαταστροφική για τον σύλλογο πορεία, κατρακυλώντας σε μια άβυσσο, χωρίς να τους σταματά καμιά σκέψη λογικής ή ηθικής, οδηγούμενοι μόνο από τα προσωπικά, κομματικά, πολιτικά και άλλα οφέλη τους, αλλά  δυστυχώς γνωρίζω την απάντηση:                                                      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ
Ελένη Μελισσείδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου